Actualitzacions de COVID 19: Som aquí per a vostè durant aquest temps de necessitat. Llegir més
Utilitzem cookies, estàs d'acord? Info Acceptar
ca
Avortament farmacològic mitjançant l'ús de la píndola abortiva

Avortament Farmacològic a Palma de Mallorca

píndola abortiva en Centre Mèdic Aragó Mallorca, Menorca i Eivissa

Què és la píndola abortiva?

L'avortament farmacològic s'utilitza a través d'un medicament que interromp l'embaràs. Aquest medicament es diu Mifepristona i funciona mitjançant el bloqueig de l'hormona progesterona, ja que sense l'hormona progesterona, el revestiment intern de l'úter es degrada i l'embaràs no pot continuar.

La píndola abortiva és seguida per un altre medicament anomenat Misoprostol, que fa que l'úter es contregui, causant un dolor i un sagnat similar a un avortament espontani.

Píndola abortiva per embarassos de fins a les 9 setmanes

L'avortament farmacològic és un mètode per provocar l'avortament per embarassos de menys de 9 setmanes. Fins les 9 setmanes aquest mètode d'avortament gaudeix entre un 95% i un 98% d'efectivitat. Consta de dos passos, en el qual la pacient es prendrà una a la nostra clínica de Centre Mèdic Aragó a Palma de Mallorca i un altre a casa.

Procediment de l'avortament farmacològic

El doctor li farà una avaluació mèdica i una ecografia a la consulta. Si tot està correcte, li explicarà en detall el mètode de l'avortament farmacològic, i li donarà per escrit unes instruccions a seguir.

Un cop feta l'explicació i signat el consentiment, el metge de Centre Mèdic Aragó a Palma de Mallorca li donarà la píndola abortiva Mifepristone per prendre dins de la clínica, fent que s'aturi l'embaràs.

La major part de les dones poden dur a terme una vida normal a casa o a la feina després de prendre Mifepristone.

Dos dies després, a casa, la pacient haurà de col·locar-se unes pastilles misoprostol dins de la vagina per expulsar el fetus. Aquest medicament li provocarà un dolor i un sagnat com si fos una menstruació o regla unes dues hores després de la inserida del mateix. El sagnat i el dolor pot durar fins a unes sis hores, però després anirà disminuciendo fins que només seran unes petites pèrdues durant 10 dies.

Una setmana després la pacient es realitzarà una cita de control per veure que tot hagi sortit correctament. El doctor li farà una ecografia per verificar que l'avortament ha estat completat.

Si tot està bé li citem per a la pròxima un segon control rutinari al nostre centre mèdic de Palma de Mallorca.

Efectes secundaris

La gran majoria de les dones que es decideixen avortar mitjançant l'avortament farmacològic, pateixen símptomes molt similars al d'un avortament espontani.

Generalment, la primera pastilla que ingereix la pacient no hauria de donar cap símptoma, com a molt pot donar nàusees. Si es donés el cas i que vomités la pastilla abans de les 2 hores, haurà ingerir una nova pastilla a la clínica.

Amb la segona pastilla, és normal sagnar abundantment i es pot sentir dolors típics de la regla i, si la pacient és d'aquelles dones que amb prou feines sent dolor quan li ve la menstruació, notarà un dolor més fort. Aquests dolors poden arribar a durar entre 3-6 hores aproxidamente, però després tot torna a la normalitat. És normal tenir petites pèrdues durant 10 dies ja que l'úter ha de netejar-al 100%, per la qual cosa recomanem utilitzar compreses.

Alguns comentaris de les pacients:
“Notava com una regla forta. Era suportable i al final el dolor va acabar. Em va ajudar bastant estar acompanyada i posar draps calents a la part baixa del ventre.”
“L'avortament farmacològic no va ser tan fàcil com vaig pensar. Vaig pensar que anava a fer mal menys però els dolors van ser bastant intensos per a mi. Al final tot va sortir bé però si hagués de tornar a fer-ho escolliria l'aspiració adormida. ”

Si he sagnat després de la primera pastilla, ¿M'he de pendre el segon medicament?

Possiblement pugui sagnar lleument un cop ingerit la primera pastilla. No obstant això, difícilment un avortament es finalitza només prenent la primera pastilla.

En tot cas, si pensa que ha avortat amb aquesta primera pastilla, si us plau digui'ns i la citarem per fer una ecografia i decidir si es necessita completar el tractament.

Com col·locar les pastilles en vagina

Per col·locar-se les pastilles, pot escollir la posició que prefereixi, pot ser ajaguda en posició asseguda inclinada cap endavant o de peu amb una cama aixecada. L'únic requisit és que l'hi ha d'inserir el més profundament possible de la vagina (gairebé tocant al cèrvix), igual que fa amb un tàmpax. A la consulta hi va explicaran detalladament.

Control del dolor

Abans de realitzar l'avortament farmacològic, l'especialista li donarà uns medicaments per alleujar el dolor i uns passos a seguir.

Les pastilles de misoprostol li causaran uns còlics menstruals forts i un sagnat abundant. L'efecte comença passades les 2 hores a la col·locació del medicament en la vagina. Per això, li facilitem unes pautes per alleujar el dolor:
  • 30 minuts abans de col·locar-se el medicament misoprostol s'ha de prendre 2 pastilles d'500mg de paracetamol amb codeïna.
  • Si el dolor persisteix i és molt forta, prengui Nolotil 500mg en ampolles barrejat amb suc. Pot ingerir fins a dos ampolles cada 4 hores si és necessari, però mai superant les 6 en un dia.
  • Per a la majoria de les dones, els efectes de l'avortament farmacològic passen sis hores després de prendre el misorpostol. Per altres, però, pot ser més ràpid o una mica més lent.

Lactància i l'avortament farmacològic

Vols avortar mentre dóna el pit, ha de saber que la mifepristona passarà a la llet materna. Últims estudis realitzats demostren que no perjudica la salut del nadó que està lactant. Però, si vol ser previnguda pot suspendre la lactància materna durant 2 dies després d'ingerir la píndola abortiva.

Si és el cas, li preguem ens ho comuniqui per poder elaborar el millor pla conjuntament.

Telèfon de contacte clínica Palma de Mallorca

Barcellona
971719125

Horari d'atenció clinica Palma de Mallorca

C/ Font i Monteros, 22a baixos
Palma de Mallorca 07003
Dilluns a Divendres
8:00 AM - 9:00 PM 
Dissabtes
9:00 AM - 2:00 PM

Contacte

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible: citas@centromedicoaragon.com

Contacte

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible: citas@centromedicoaragon.com